Bent u goed verzekerd?

Hoe goed bent u verzekerd voor fysiotherapie? Jaarlijks gaan 3 miljoen mensen naar de fysiotherapeut. Zorg dat ook u goed verzekerd bent voor fysiotherapie.

Fysiotherapie in de basisverzekering

Fysiotherapie wordt vanuit de basisverzekering maar beperkt vergoed. Het betreft hier dan fysiotherapie voor aandoeningen die voorkomen op de lijst welke als bijlage is toegevoegd aan de Zorgverzekeringswet.

Volwassenen (18 jaar en ouder)
Fysiotherapie wordt alleen vergoed indien een aanvullende verzekering is afgesloten met daarin opgenomen fysiotherapie. Bij een chronische aandoening krijgen volwassenen de eerste twintig behandelingen niet uit de basisverzekering vergoed. De eerste twintig behandelingen zijn voor eigen rekening of worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Kinderen tot 18 jaar
Kinderen krijgen altijd de eerste 9 behandelingen uit de basisverzekering vergoed. Het kan zijn dat een kind meer dan 9 behandelingen nodig heeft. Dan is het volgende mogelijk:

  • Betreft het een aandoening uit bovengenoemde lijst, dan gelden na de eerste 9 behandelingen de bepalingen uit de lijst. Ook deze behandelingen worden vergoed uit de basisverzekering.
  • Betreft het een andere aandoening, dan is het mogelijk dat nogmaals maximaal 9 behandelingen vanuit de basisverzekering worden vergoed.

Fysiotherapie in de aanvullende verzekering

Het is dus mogelijk dat u een aandoening hebt die helemaal niet of maar gedeeltelijk wordt vergoed vanuit de basisverzekering. We raden iedereen dan ook aan om een goede aanvullende verzekering af te sluiten, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen.

Wees zorgvuldig in uw keuze voor een zorgverzekeraar. Er zijn grote verschillen in de manier waarop zorgverzekeraars fysiotherapie vergoeden in de aanvullende verzekering. Zo geldt er soms een maximum aantal behandelingen, een maximum bedrag of zijn er andere beperkingen.

Enkele polissen kennen geen beperkingen. Dit betekent dat uw kosten voor fysiotherapie onbeperkt worden vergoed.

Bekijk hoe in 2016 de vergoeding van fysiotherapie in de polis van uw zorgverzekeraar is opgenomen of informeer bij uw zorgverzekeraar hoe fysiotherapie wordt vergoed. Een aantal zorgverzekeraars vergoedt fysiotherapie 100 %.

Kijk voor meer polisinformatie of vergelijk ook op www.independer.nl, Fysiotherapie vergoeding 2016-ZorgWijzer.nl of Bewuzt Zorgverzekering