Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie

Mocht vroeger een fysiotherapeut alleen behandelen als een patiƫnt daartoe door een arts verwezen was, nu kan iedereen zich met zijn klacht rechtstreeks wenden tot een fysiotherapeut. Veel fysiotherapeuten zijn daartoe extra geschoold en daarom bevoegd u zonder verwijzing te adviseren / behandelen.

De fysiotherapeut zal na een gesprek en / of onderzoek een conclusie trekken en met u overleggen over het best te voeren beleid. Dit zou kunnen betekenen dat u in behandeling genomen kunt worden nadat er een behandelplan overeengekomen is.

Een behandeling is niet altijd de volgende stap. Misschien kan een tijdelijk advies volstaan, gevolgd door eventueel een nieuw onderzoek ter evaluatie van de klacht.

Ook kan het zijn dat de fysiotherapeut tijdens het onderzoek de conclusie trekt dat de klacht te scharen is in de categorie "niet pluis". In die situatie zal hij u adviseren met uw huisarts contact op te nemen, eventueel met een verslag van het onderzoek, of zal hij dit zelf doen om zijn bevindingen met uw huisarts te bespreken. Dit alles om tot een voor u beste behandeling te komen.

Verzekeringstechnisch zal dit geen probleem geven. Mits u verzekerd bent voor fysiotherapeutische zorg, zal ook de Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie vergoed worden. U kunt dus bij lichamelijke klachten ook zonder verwijzing met mij contact opnemen.